Livsmedelsprov
Mikrobiologiskt livsmedelsprov
Livsmedelsanalys är viktigt för både konsumenter och företag inom livsmedelsbranschen för att säkerställa livsmedlen på marknaden är godkända.
Kontrollerade livsmedel ökar tryggheten för våra konsumenter.
Livsmedelsprov – Kemiskt
Vi utför kemiska parametrar som t.ex. pH, vattenaktivitet och näringsvärde. På köttfärs erbjuder vi ett paket med analys av protein och kollagen.
Challenge test i livsmedel (Tillsatsförsök)
Challenge test är en viktigt vid lanseringen av livsmedel för att säkerställa att de nya produkterna är säkra att konsumera.
Utbrottsanalys
AK Lab utför analyser för utbrottskontroll och provtagningsmaterial finns att tillgå på vårt laboratorium.
Misstänkt matförgiftning
Om du misstanker att har blivit matförgiftad av mat som du har ätit av på restaurang, något evenemang eller av maten du har köpt ska du kontakta miljö- och hälsoskyddskontoret i din kommun. En snabb anmälan kan hindra att andra blir sjuka och att man kan stoppa en eventuell spridning av smittan.